Menu

Een website beheren

Bent u nog kort bezig met ondernemen, dan is het van belang dat u online enigszins gevonden kunt worden. Heeft uw bedrijf geen website, dan bestaat uw bedrijf niet voor veel mensen. Het is zonde wanneer u wel bezig bent aan een site, maar aanloopt tegen technische problemen. Aangeraden wordt om CMS software te gebruiken voor het beheer van uw site.

Een CMS pakket handelt de technische randzaken die bij een eigen website komen kijken af. Als ondernemer kunt u zich daarom sneller weer op uw kernactiviteiten richten. Mocht u dan toch iets willen wat niet met het CMS systeem kan worden gerealiseerd, dan kunt u de meeste systemen uitbreiden. Een programmeur kan u daarbij helpen. Vanzelfsprekend kan dit ook nadat u een basis heeft neergezet.

Wellicht is het belangrijkst dat u op korte termijn een site heeft. Vooral als uw klanten u online moeten vinden. Op de pagina Een website samenstellen is meer over CMS pakketten te vinden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Het allerminst gunstig is het wanneer bij het surfen naar uw website een pagina verschijnt met de melding dat het domein staat geparkeerd bij uw provider. In dat geval kunt u nog beter een simpele pagina plaatsen met een kort verhaaltje wie u bent, samen met uw contactgegevens. Hierna kunt u beginnen met links naar uw website plaatsen op andere websites. Het echte werk begint daarna pas, maar u heeft dan in ieder geval een goed begin.