Menu

Een website beheren

Wanneer de website niet met een CMS systeem is uitgerust, kan het vooralsnog een goedlopende site worden. Ziet u dit als een optie, bedenk u dan of het daadwerkelijk het beste alternatief is. Als het enigszins mogelijk is, adviseren wij u gebruik te maken van een CMS programma. Mocht u ooit de site willen verkopen, dan kan de ander met het CMS programma de website eenvoudig aanpassen. Door een CMS te gebruiken, kunnen u en anderen eenvoudig wijzigingen aanbrengen aan de website.

Zijn er meerdere mensen die aan de website werken, dan biedt een CMS systemen ook hiervoor handige functionaliteiten. De kans is groot dat u het werken met een CMS systeem niet lastig vindt. De pagina Uw website bouwen bevat nog meer interessante informatie over CMS pakketten. Vaak wordt u bij de installatie geholpen door een installatieprogramma.

Veel CMS systemen bieden de mogelijkheid om metagegevens rondom uw content in te vullen. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Gebruikt u geen CMS of programmeert u het CMS zelf dan zult u moeten weten welke velden voor de zoekmachines relevant zijn. Vraag uzelf af of u uw tijd niet beter kunt besteden.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Wellicht wilt u de website in de toekomst wel verkopen. Een beheerpaneel voor de website is dan wel zo fijn voor de koper. Eenvoudig aanpassingen kunnen verrichten is voor veel kopers van belang.

Soms kunt u een eigen HTML template inlezen. U kunt dan zelf het ontwerp van uw site bepalen. Zo kunt u de website helemaal naar uw smaak aanpassen. Op deze manier hoeft u niet gebonden te zijn aan een thema dat met het CMS programma is meegeleverd. U kunt met tags de locatie van de content aangeven binnen het HTML template.