Menu

Een website beheren

Een CMS pakket maakt het voor u eenvoudiger om beheertaken rondom uw website uit te voeren. Via een centraal controlepaneel voert u de beheertaken uit. Bijna iedereen kan met zo een controlepaneel werken.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Misschien wilt u de website op den duur verkopen. Dan is het wel een goed idee om er een beheeromgeving en dus een CMS pakket bij te leveren. Eenvoudig aanpassingen kunnen verrichten is voor veel kopers van belang.

Bij veel CMS pakketten bestaat de mogelijkheid om metagegevens in te voeren. De verschillende delen van uw website kunt u bijvoorbeeld van zoekwoorden en een beschrijving voorzien. Welke exacte velden hiervoor een rol spelen, zult u zelf moeten uitzoeken als zelf iets maakt zonder bestaand CMS systeem. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Op #pagina# kunt u meer lezen over content management systemen. Koopt u een commercieel CMS, dan bevat deze vaak allerlei snufjes die een gratis CMS standaard niet biedt. Bij een gratis systeem zult u vaak alsnog een uitbreiding moeten kopen en installeren voor dergelijke functionaliteiten. Een groot deel van de gebruikers vindt het installeren van add-ons lastig. Zijn de benodigde add-ons bij een gratis CMS niet gratis, dan heeft u dus toch kosten. Zie het als een investering in uw website, die u gaat terugverdienen.

CMS systemen bieden steeds meer ondersteuning voor web 3.0, de nieuwe generatie websites op het internet. Informatie kan dan in verschillende formaten worden weergegeven. Bouwt u zelf een systeem voor websitebeheerder, dan dient u ook dergelijke ontwikkelingen te volgen en te implementeren.