Menu

Een website bouwen

Met een CMS pakket kunt u beheerderstaken rond uw website op een eenvoudige wijze uitvoeren. Er wordt een centrale beheeromgeving beschikbaar gesteld waarmee u het beheer kunt doen. Zo ligt het voor iedereen binnen handbereik om een simpele website te starten.

Iemand anders kan de website eventueel ook eens aanpassen als u een CMS met beheerpaneel gebruikt. Wellicht wilt u de website in de toekomst wel verkopen. Dan is het wel een goed idee om er een beheeromgeving en dus een CMS pakket bij te leveren. Als de website eenvoudig kan worden aangepast, dan is dit voor de koper interessanter.

Veel CMS systemen bieden de mogelijkheid om metagegevens rondom uw content in te vullen. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Bouwt u zelf iets, dan moet u ook weten welke velden hiervoor van belang zijn. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijst de schrijver u graag naar Uw nieuwe website maken. U heeft doorgaans meer opties wanneer u kiest voor een CMS pakket dat u dient te kopen. Een gratis systeem zal het alleen hebben wanneer u een uitbreiding aanschaft en installeert. Voor sommige mensen is dit een te ingewikkelde stap. En zo zal een CMS systeem dat gratis is toch zorgen voor kosten als u add-ons dient te installeren die niet gratis zijn. Met uw website kunt u dergelijke investeringen in veelvoud terugverdienen.

Er is ook een ontwikkeling aan de gang die te maken heeft met het samenwerken van software: dit wordt web 3.0 genoemd. Data kan dan uit verschillende systemen komen, waarbij meer samenwerking is tussen systemen. Zou u zelf iets moeten bouwen, dan dient u op de hoogte te zijn van dergelijke ontwikkelingen.