Menu

Een website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Het aanpassen van een site met een CMS systeem is niet veel lastiger dan het werken met een tekstverwerker.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Het systeem zal de gegevens wegschrijven naar een database. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Er bestaan best veel CMS pakketten. Ze vereenvoudigen het beheer van uw website aanzienlijk. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Wellicht bent u nu nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor u. Op CMS systeem leren vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.