Menu

Eigen site beheren met een CMS systeem

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. In een met een gebruikersnaam en wachtwoord beschermd gedeelte van de website kunt u dan het beheer doen. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Wordt er geen CMS pakket gebruikt, dan is een aanpassing van meerdere HTML bestanden vaak noodzakelijk bij de genoemde wijziging,

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Over CMS systemen kunt u op de pagina CMS systeem leren meer lezen. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Bent u na enige tijd bekend geraakt met alle mogelijkheden van de CMS software, dan snapt u waarschijnlijk waarom u dat niet zelf allemaal wilt programmeren.