Menu

Eigen site met CMS programma

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. Het belangrijkste voordeel is dat het beheer van uw website met een CMS systeem wordt vereenvoudigd.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. En ontwerp wordt gescheiden van de website inhoud. Alle content die in aanmerking komt voor actualisering en verandering, kan worden aangepast in het CMS.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Het is bijna nooit nodig om een bronbestand op de server aan te passen. Er is een aanzienlijke vermindering van de kans dat er iets fout gaat.

Om meer over CMS systemen te weten te komen, kunt u ook eens het artikel Beheer met CMS raadplegen. Meer kennis opdoen is altijd goed voordat u een systeem in gebruik neemt. Vooral wanneer het systeem waarmee u gaat werken compleet nieuw voor u is.

De bedoeling is dat het CMS pakket op uw webhosting pakket wordt geïnstalleerd. Er is doorgaans een installatiescript meegeleverd. Dit maakt het voor u eenvoudiger om het CMS systeem aan de praat te krijgen. Doorgaans zullen gegevens in een database worden opgeslagen door het CMS pakket. Gaat u webhosting aanschaffen, let er dan op dat het kunnen gebruiken van een database onderdeel is van dit pakket.