Menu

Eigen site met CMS

Een CMS systeem biedt een aantal voordelen. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. Een groot deel van de content hoeft u alleen als platte tekst in te voeren. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Het gedeelte waarin u de beheertaken uitvoert wordt de beheeromgeving genoemd.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Andere voordelen kunt u op de pagina Beste CMS systeem vinden. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.