Menu

Eigen site

Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina CMS programma. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.