Menu

Eigen startpagina online zetten

U kunt een startpagina zien als een online catalogus. Een dochterpagina heeft doorgaans zijn eigen subdomein. Deze dochterpagina’s hebben allemaal een eigen onderwerp. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Websites hiervoor kunt u in Google zonder al te veel moeite vinden.

Het is niet verplicht om uw gehele startpagina rond een enkel onderwerp in te richten. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. Daarop staan vaak links naar verschillende onderwerpen. Om het overzichtelijk te houden is het raadzaam om per onderwerp een rubriek aan te maken op de startpagina.

Meer informatie over eigen startpagina maken kunt u op Een eigen startpagina op touw zetten vinden. Het bevat ook tips om de kwaliteit van uw pagina hoog te houden. Wilt u zelf een startpagina website dan zult u eens kunnen zoeken op “startpagina script”. Niet zo lang geleden is er nog een nieuw startpaginascript ontwikkeld. Moet u dit zelf bouwen, dan kost dit u veel tijd. In een startpagina script zijn veel problemen die u daarbij zou tegenkomen al opgelost.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Heden ten dage is het belangrijk dat u onderscheidend bent met uw startpagina. Het kan nuttig zijn om naast links ook wat plaatjes en informatieve teksten te plaatsen. Het zal u wellicht opgevallen zijn dat de meeste startpagina’s enkel links bevatten. U kunt zich met uw startpagina prima onderscheiden van de rest door iets anders te doen.

Wordt uw startpagina goed bezocht, dan is de plaatsing van advertenties of affiliate banners het overwegen waard. Hiervoor bestaan een aantal platformen. Met startpagina’s is zo nog altijd geld te verdienen.