Menu

Eigen startpagina online zetten

Online goed gevonden worden met uw website is erg interessant. Uitbreiding van uw klantenkring ten gevolge van uw website is dan eerder regel dan uitzondering. Links vanuit andere websites kunnen helpen om uw website beter vindbaar te maken. Startpagina’s zijn een voorbeeld van pagina’s die u zelf kunt aanmaken en waar u dergelijke links kunt plaatsen. Dit is in de meeste gevallen kosteloos. Als een alternatief hierop kunt u natuurlijk ook zelf een startpagina website opzetten.

Toch kleeft er wel een nadeel aan een gratis startpagina. Er is weinig zekerheid over het voortbestaan van uw aangemaakte startpagina. U hoeft niet op de hoogte te worden gesteld van de reden. Doorgaans ziet u pas achteraf dat de startpagina niet meer bestaat.

Op Een mooi startpagina op touw zetten vind u meer over het samenstellen van uw eigen startpagina website. U kunt met behulp van een startpagina script zelf ook een startpagina website beginnen. Dit maakt u onafhankelijk van de regels en voorwaarden die op de andere websites gelden. Zolang u netjes betaalt voor uw webhosting, zal de site in de lucht blijven. U kunt zo uw website blijven uitbouwen met de garantie dat het online blijft staan.

Vaak kan de startpagina website aan uw huidige hosting account toegevoegd worden. Het is in veel gevallen mogelijk om meer dan één website op uw webhosting pakket onder te brengen. Zo hoeft u geen extra hosting pakket aan te schaffen. Is het niet zo dat u er meerdere websites kunt onderbrengen, bedenk u dan dat webhosting tegenwoordig bijna niets meer kost. We praten dan over enkele tientjes per jaar.

Investeert u in een goed startpaginascript, dan kunt u daarmee waarschijnlijk ook links verkopen. Nadat de bezoeker heeft betaald en het script dit heeft opgemerkt, dan wordt de link door het systeem zonder uw tussenkomst geplaatst. Het geld dat u heeft betaald voor het script haalt u er dus dubbel en dwars uit. Heeft u wat budget voor software die u geld op kan leveren? Het kopen van een dergelijk script is dan zeker een goede investering die zich al vrij snel in veelvoud zal terugbetalen.