Menu

Eigen startpagina online zetten

Het is uiterst interessant om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Uitbreiding van uw klantenkring ten gevolge van uw website is dan eerder regel dan uitzondering. Andere websites die naar uw website verwijzen door middel van een link helpen bij het vergroten van de online vindbaarheid. Startpagina’s zijn hier uitermate geschikt voor. Bij de meeste startpagina websites kan dit gratis. Ook zelf een startpagina website op uw eigen domeinnaam beheren is mogelijk.

Een startpagina aanmaken op een bestaande website heeft echter wel een groot minpunt. Uw startpagina kan op inactief worden gezet waarbij de reden vaag is. U hoeft niet op de hoogte te worden gesteld van de reden. Men hoeft u zelfs helemaal niet op de hoogte te stellen.

Hoe u dit oplost kunt u lezen in het artikel Beheer van uw startpagina. Het is namelijk mogelijk om met behulp van een startpagina script uw eigen startpagina website samen te stellen. Dit maakt u onafhankelijk van de regels en voorwaarden die op de andere websites gelden. U heeft met de hosting partij een contract voor een bepaalde periode dus het is niet zo dat uw website opeens kan verdwijnen. U kunt zo uw website blijven uitbouwen met de garantie dat het online blijft staan.

Vaak kan de startpagina website aan uw huidige hosting account toegevoegd worden. Het is in veel gevallen mogelijk om meer dan één website op uw webhosting pakket onder te brengen. Geld uitgeven aan een tweede hosting pakket is in dat geval niet nodig. Webhosting is overigens zo goedkoop tegenwoordig. De prijzen van webhosting zijn de laatste jaren flink gedaald.

Het grote voordeel van een startpaginascript is ook dat u links kunt verkopen op uw website. De plaatsing van de aangemelde link verloopt dikwijls automatisch nadat er is betaald. Het geld dat u heeft betaald voor het script haalt u er dus dubbel en dwars uit. Heeft u wekelijks een paar uur tijd om uw website uit te breiden? Met een startpagina script heeft u een goede basis voor een winstgevende website.