Menu

Eigen website beginnen

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. Het belangrijkste voordeel is dat het beheer van uw website met een CMS systeem wordt vereenvoudigd.

Met een CMS is het ook voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen. En ontwerp wordt gescheiden van de website inhoud. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Het is bijna nooit nodig om een bronbestand op de server aan te passen. Daardoor wordt de kans op fouten of problemen met de website aanzienlijk beperkt.

Wilt u meer leren over CMS software, dan is het doorlezen van het artikel Een website beheren een prima beginpunt. Het is altijd verstandig om u voor te bereiden. Dat is in het bijzonder het geval wanneer u nog nooit met het nieuwe systeem gewerkt hebt.

De bedoeling is dat het CMS pakket op uw webhosting pakket wordt geïnstalleerd. Om het systeem goed aan de praat te krijgen, wordt er meestal een installatieprogramma meegeleverd. Gegevens zullen doorgaans naar een database worden weggeschreven door de CMS software. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.