Menu

Eigen website beheren

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Content management software is ontwikkeld ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Beheer met CMS. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.