Menu

Eigen website beheren

Het gebruik van een CMS biedt u enkele voordelen. Wijzigingen aan je website zijn op een gemakkelijke manier aan te brengen met een CMS. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Er worden zo minder fouten gemaakt omdat aanpassingen aan bestanden verleden tijd zijn. Het aanbod van CMS pakketten is vrij groot. Een CMS kunt u gebruiken voor een nieuwssite, blog, webshop of gewoon een website. Het CMS pakket zorgt ervoor dat u dat ene plaatje of die ene tekst snel kunt aanpassen. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wilt u meer weten over hoe u een CMS in gebruik neemt? Dan voorziet de pagina Je site beheren met een CMS pakket u van meer informatie. Bij veel CMS systemen wordt een installatieprogramma meegeleverd.