Menu

Eigen website beheren

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Met een simpel te bedienen controlepaneel kan men aanpassingen verrichten aan de website en de website volledig naar wens maken. De persoon die het controlepaneel gebruikt hoeft geen kennis te hebben van opmaakcodes. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Met een CMS heeft u de volledige controle over de inhoud van uw website. Uw website bewerken is zo vrij gemakkelijk. En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Zoals Word een stuk software is, is een CMS pakket dat ook. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Op Mijn website bouwen kunt u meer over CMS pakketten lezen. U vindt er tevens doorlinks naar CMS pakketten die u kunt aanschaffen. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Commerciƫle systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

Het installeren van plug-ins is bij gratis systemen in veel gevallen nodig. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.