Menu

Eigen website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. Doorgaans is er nauwelijks HTML of CSS kennis nodig. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Uw wijzigingen worden in een database opgeslagen. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Met behulp van het CMS brengt u snel een wijziging aan op uw website. U heeft hier geen PHP of HTML kennis voor nodig.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? U kunt Beste CMS systeem doorlezen om meer kennis te vergaren. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.