Menu

Eigen website met CMS

Het is verstandig om voor het beheer van u website gebruik te maken van een CMS systeem. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Wordt er geen CMS pakket gebruikt, dan is een aanpassing van meerdere HTML bestanden vaak noodzakelijk bij de genoemde wijziging,

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Online handleidingen voor de verschillende CMS systemen zijn er voldoende te vinden.

Er zijn situaties waarin het beter is om geen CMS pakket te installeren, maar de kans dat dat bij u het geval is, is gering. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u Afkorting CMS eens doornemen. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.