Menu

Eigen website met CMS pakket

Een CMS systeem is een systeem dat wordt gebruikt voor het beheer van de inhoud van een website. Via een speciale link komt er een controlepaneel beschikbaar op uw website, waarmee u aanpassingen kunt verrichten. Het controlepaneel is beveiligd met een inlogformulier. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat de beheerder beschikt over HTML en CSS kennis. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Over het algemeen is alles wat aan te passen is, ook aan te passen met het CMS. Uw website bewerken is zo vrij gemakkelijk. Erg fijn voor de bezoekers. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Zoals Word een stuk software is, is een CMS pakket dat ook. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit lijkt lastig, maar gelukkig is de installatie van veel CMS systemen goed gedocumenteerd. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina Mijn nieuwe website samenstellen terecht. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Meestal is het CMS pakket goed gedocumenteerd. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Echter hebben de gratis alternatieven vaak niet de handige oplossingen die een commercieel systeem wel bevat.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. De add-on voegt dan extra functionaliteiten toe die niet in het basissysteem zitten. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.