Menu

Eigen website met CMS programma

Op verschillende vlakken heeft u voordeel bij het gebruik van een CMS pakket. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Technische kennis van uw kant is geen vereiste wanneer u gebruikmaakt van een CMS pakket. En ontwerp wordt gescheiden van de website inhoud. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Met CMS software is kennis van de opmaaktaal HTML of andere opmaakcodes niet noodzakelijk. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Daardoor wordt de kans op fouten of problemen met de website aanzienlijk beperkt.

Wilt u meer leren over CMS software, dan is het doorlezen van het artikel Eigen website bouwen een prima beginpunt. In de aanloop naar de ingebruikname van software om uw website te beheren, is het verstandig om er zo veel mogelijk kennis over op te doen. In het geval u nog nooit met een CMS systeem heeft gewerkt is het raadzaam om hier en daar iets over het systeem te lezen voordat u het gaat gebruiken.

CMS software dient op een webhosting pakket te draaien. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Veel CMS systemen werken met een database. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.