Menu

Handleiding CMS

Wilt u uw website eenvoudig kunnen beheren, kies dan voor beheer met behulp van een CMS systeem. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Het CMS systeem scheidt content van opmaak. De afbakening zorgt ervoor dat u alleen content wijzigt en niet per ongeluk de lay-out.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Het ene systeem zal geschikt zijn voor een online fotogalerij, terwijl het andere systeem bijvoorbeeld meer voor webshops is. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Of u nu een website voor uw bedrijf wilt of voor uw hobby, een CMS systeem zorgt ervoor dat u snel uw website kunt neerzetten. Er zijn zowel gratis CMS systemen als CMS systemen waarvoor u moet betalen. Vandaag kunt u al beginnen met het gebruiken van een CMS systeem.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. Het artikel Beheer van de website kan u meer vertellen over wat u daarvoor moet doen. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. En meestal moet een database worden aangemaakt. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. Dikwijls wordt het CMS systeem geleverd met een installatie script dat deze instellingen voor u invult.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. Een CMS systeem door een expert laten installeren is niet zo duur. Dus wanneer het u niet lukt, kunt u het altijd laten installeren door iemand anders.