Menu

Het beheer van de website

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. Men heeft het beheerdersgedeelte vaak expres heel eenvoudig in het gebruik gemaakt. Veel CMS pakketten kunnen al werken op het meest simpele webhosting pakket. Wel is een database vaak nodig. Want een groot deel van de CMS systemen zal uw content opslaan in een database. Dit aanmaken van een database is een actie die u zelf meestal moet uitvoeren. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Een goed artikel is bijvoorbeeld CMS pakket. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Een installatieprogramma wordt vaak meegeleverd om u hierbij te ondersteunen. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. De beheeromgeving is afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Een CMS systeem neemt de technische zaken voor u uit handen. Meestal worden er een paar thema’s meegeleverd met het CMS pakket. Zodat u een opmaak kunt kiezen. Veel thema’s bieden vervolgens de mogelijkheid om een variatie te kiezen op de globale opmaak.