Menu

Het beheer van een website

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Voor het doen van aanpassingen is er een afgeschermd gedeelte van uw website. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

Het zoeken naar de juiste HTML files is met een CMS pakket verleden tijd geworden. Het is wel zaak om te weten in welk scherm u wat aanpast. Men probeert dan ook een logische indeling te hanteren bij de schermen van het beheerdersgedeelte, zodat u de schermen makkelijker kunt vinden.

Er zal minder vaak een bestand op de server hoeven worden geplaatst. Veel kan worden ingesteld via het beheergedeelte van het CMS systeem. U zult veel content gewoon als platte tekst kunnen invoeren. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Het artikel Wat is een CMS systeem is goed te doen wanneer u op zoek bent naar nieuwe informatie rondom CMS software. Meestal is er een installatie script aanwezig. U hoeft zo geen bestanden aan te passen.

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Dat is de reden waarom ook veel mensen met technische kennis gebruik maken van een content management systeem. Er zijn bepaalde vraagstukken waar u mee te maken krijgt als u zelf gaat programmeren. CMS pakketten bevatten meestal al een oplossing voor deze vraagstukken. Het kost ook tijd om zelf iets te programmeren. De kans is groot dat dit ten koste gaat van uw verhaal.