Menu

Het beheer van uw website

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dat geldt niet alleen voor mensen die geen verstand hebben van de techniek. Het gebruik van een CMS pakket is ook aan te raden wanneer u wel enige technische kennis heeft. De kans op fouten is met een CMS systeem geringer.

Sommige CMS systemen zijn bedoeld voor een bepaald soort site. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Of een CMS pakket geschikt is, is dus afhankelijk van het soort website dat u heeft. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Een CMS pakket zorgt ervoor dat u snel online bent met uw nieuwe site. Het ene CMS pakket zult u gratis kunnen downloaden. Het andere systeem zal aangeschaft moeten worden. Het installeren van een CMS pakket is iets dat u vandaag al kunt doen.

De wens voor een CMS systeem kan er al langer zijn. U kunt hier meer over te weten komen door de pagina Beste CMS systeem te lezen. Het installeren van het CMS pakket bestaat onder andere uit het uploaden van de bestanden naar uw webhosting pakket. Ook moet er in veel gevallen een database aangemaakt worden. En er moeten dingen worden ingevuld in configuratiebestanden. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Hopelijk laat u het niet afweten omdat u niet weet hoe u een CMS pakket installeert. Op het internet zijn genoeg professionals te vinden die u betaalbaar kunnen helpen bij de installatie van een CMS pakket.