Menu

Het beheer van uw website

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. CMS systemen maken het ook voor personen met minder technische kennis mogelijk een website samen te stellen. Het beheergedeelte van het CMS is vaak zo opgezet dat u er eenvoudig mee uit de voeten kunt. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Let wel op dat u een database kunt aanmaken. Veel CMS pakketten hebben namelijk een database nodig om alles in op te slaan. Doorgaans moet u deze database zelf aanmaken op uw webhostingpakket. Daarentegen zal het installatieprogramma wel zelf de tabellen in de database aanmaken.

Er is online veel informatie beschikbaar over CMS systemen. Het is raadzaam om Beste CMS systeem door te nemen. U kunt een CMS systeem pas gebruiken na de installatie ervan op uw webhosting pakket. Ter ondersteuning hiervan wordt vaak een installatieprogramma meegeleverd met de CMS software. Via een afgeschermd gedeelte van uw site kunt u na de installatie wijzigingen aanbrengen op uw website. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Met behulp van het installatieprogramma kunt u zelf de inloggegevens kiezen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. Met een CMS pakket worden niet zelden diverse thema’s geleverd waaruit u kunt kiezen. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.