Menu

Het beheer van uw website

Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Het afgeschermde deel zit achter een formulier om in te inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Veel zaken kunt u in het CMS pakket als platte tekst invoeren. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Over CMS pakketten is een hoop te vinden online. Zo is de pagina CMS systeem leren het lezen waard. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.