Menu

Je eigen site met CMS

Het gebruik van een CMS biedt u enkele voordelen. CMS systemen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze wijzigingen aan te brengen aan je website. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Kun je een Word bestand aanpassen dan is de kans groot dat ook het werken met een CMS programma geen probleem voor je is.

Het komt bij een CMS zelden voor dat u bronbestanden hoeft aan te passen. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. Content en opmaak worden van elkaar gescheiden waardoor de kans op fouten wordt gereduceerd. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Het CMS programma ondersteunt u bij het aanpassen van de afbeeldingen en teksten op uw website. U hoeft geen PHP of HTML kennis te hebben om met een CMS te werken.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Op Afkorting CMS vindt u meer informatie over CMS systemen. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.