Menu

Je eigen website beginnen

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Websitebeheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van uw site. U dient in te loggen om daar te komen. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. De nieuwe versie van dit onderdeel wordt dan overal meteen goed weergegeven. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Een ander positief element van een CMS pakket is dat technische kennis doorgaans niet nodig is voor het beheer. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel CMS programma. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.