Menu

Je eigen website beginnen

Er bestaan genoeg websites die winstgevend zijn, maar geen CMS systeem hebben. Toch komt dat niet zo vaak meer voor. Wij willen u aanraden om gebruik te maken van een CMS pakket wanneer dat mogelijk is. Het wordt moeilijker om de site te onderhouden naarmate er meer content op komt. Door een CMS te gebruiken, kunnen u en anderen eenvoudig wijzigingen aanbrengen aan de website.

Voor het werken in teamverband zijn CMS pakketten ook erg geschikt. Waarschijnlijk heeft u de bediening van de beheerschermen zo onder de knie. U kunt de pagina Mijn website samenstellen doornemen wanneer u meer kennis wilt opdoen over CMS systemen. Vaak wordt u bij de installatie geholpen door een installatieprogramma.

In veel gevallen zult in de beheeromgeving naast de content zelf ook metagegevens kunnen invoeren. Denk aan de zoekwoorden en de beschrijving die zichtbaar zullen zijn in de zoekresultaten van Google. Gebruikt u geen CMS of programmeert u het CMS zelf dan zult u moeten weten welke velden voor de zoekmachines relevant zijn. Als het niet uw primaire vakgebied is, moet u zelf iets bouwen niet willen.

U kunt het beheer een stuk makkelijker aan een ander overdragen wanneer er een CMS gebruikt wordt. Het kan zijn dat u de website in de toekomst te koop wilt aanbieden. Mocht u de website ooit willen verkopen, dan is het wel handig als er een CMS pakket is inbegrepen. Een beheeromgeving verhoogt de waarde van de website aanzienlijk.

Een eigen HTML template inlezen kan ook met veel CMS pakketten. Zo kunt uw eigen design in het systeem inlezen. Zo kunt u uw website een unieke uitstraling geven. U kiest dan geen thema dat met het CMS is meegeleverd. U kunt in de HTML de locatie van verschillende content elementen opgeven.