Menu

Je eigen website met CMS systeem

CMS is de afkorting van content management systeem. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Door van een CMS gebruik te maken zal veelvuldige aanpassing van bestanden op de server verleden tijd zijn. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. Er is een verminderde kans op fouten omdat de content wordt gescheiden van de rest. Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. Er zijn verschillende soorten websites met een CMS pakket te maken. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheid? Meer informatie vindt u in Je eigen site met CMS programma. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.