Menu

Je eigen website met CMS systeem

Het gebruik van CMS software voor het beheren van uw website heeft een aantal voordelen. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Er is aan uw kant geen technische kennis nodig wanneer u een CMS programma gebruikt. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Daardoor wordt de kans op fouten of problemen met de website aanzienlijk beperkt.

Wilt u meer leren over CMS software, dan is het doorlezen van het artikel Uw website samenstellen een prima beginpunt. In de aanloop naar de ingebruikname van software om uw website te beheren, is het verstandig om er zo veel mogelijk kennis over op te doen. In het geval u nog nooit met een CMS systeem heeft gewerkt is het raadzaam om hier en daar iets over het systeem te lezen voordat u het gaat gebruiken.

Een CMS programma zal moeten worden geïnstalleerd op een webhosting pakket. Er is meestal een script die u bij de installatie ondersteunt. Veel CMS systemen werken met een database. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.