Menu

Je nieuwe website maken

Natuurlijk kunt u zonder CMS systeem een goed werkende website samenstellen. De vraag is echter of dat gewenst is. Waarschijnlijk niet op het moment dat u de website verkoopt aan een ander. Een koper zal HTML en CSS kennis in huis moeten hebben om de website te beheren wanneer er geen CMS bij zit. Het wordt voor uzelf ook moeilijker om de website te beheren naargelang de site uitgebreider wordt.

Het vaste stramien van het CMS kan wellicht wat stug aanvoelen. U wordt echter wel gedwongen dingen op de goede manier te doen en dat helpt u straks wanneer de website groter wordt. Bij sommige CMS pakketten is de scheiding tussen content en opmaak erg strict. Het kan doorgaans niet zo zijn dat u de opmaak beïnvloed met een verkeerde aanpassing in de content.

Voor het werken in een team zijn CMS systemen perfect. Bijna iedereen kan overweg met een CMS systeem. Vaak is het nog lastiger om een Word document op te stellen. Het artikel Mijn nieuwe website samenstellen bevat meer goede informatie. Het zal noodzakelijk zijn om CMS software eerst te installeren voordat u het kunt gebruiken. Er zit dan ook vaak een installatiescript bij het CMS pakket. Veel CMS systemen hebben een database nodig om de gegevens in op te slaan.