Menu

Je nieuwe website samenstellen

Wilt u al enige tijd met een eigen website starten? Hierbij zal er een CMS pakket geselecteerd moeten worden. Voor welk CMS pakket moet u nu kiezen? Over de pakketselectie leest u hier meer.

De keuze voor een CMS is vrij belangrijk. Uw keuze van nu is bepalend voor uw latere mogelijkheden met uw website. Bij uw keuze voor een CMS pakket speelt het type website dat u gaat bouwen een rol. Voor een webwinkel zal een ander CMS pakket worden gebruikt dan voor een online foto album. Het is niet verstandig om een CMS pakket te kiezen voor een soort website waarvoor het niet bedoeld is. Uiteraard zou het zonde zijn wanneer u een CMS pakket kiest en het pakket blijkt niet te kunnen wat u wilt. In het midden van het traject moet er dan voor een ander CMS pakket worden gekozen.

Het is een goed idee om beslagen ten ijs te komen bij het bouwen van uw eigen website. Goede informatie is te vinden in het artikel Mijn eigen website met CMS. Verder is de juiste webhosting ook belangrijk. Er zijn verschillende prijsklassen waarin webhosting wordt aangeboden. Ook hier is het wel handig wanneer u hier iets over weet. Het doornemen van de verschillende artikelen erover is een goede start. Vaak is er een installatieprocedure te vinden waardoor het installeren van een CMS niet zo lastig is. Heeft u een pakket gekozen, dan zult u gaandeweg bekend raken met het systeem.

Maar het is natuurlijk ook mogelijk om anderen in te huren voor het maken van de website. Er zijn voldoende bureau’s die betaalbaar een website voor u kunnen maken. Het zorgen voor het juiste CMS is iets dat zij ook voor u kunnen doen. Het is mogelijk om het complete project uit handen te geven aan een zogeheten full service internetbureau. Aan het einde van de rit heeft u een werkende website.