Menu

Je nieuwe website samenstellen

Men gebruikt CMS systemen voor het beheer van de content op de website. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. De beheerder hoeft geen kennis te hebben van HTML, CSS en programmeertalen. Men heet het controlepaneel zo gemaakt dat het niet moeilijk is om deze te bedienen.

Met een CMS heeft u de volledige controle over de inhoud van uw website. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site Dat is fijn voor mensen die uw site bezoeken. Bezoeken ze de website in de toekomst nogmaals, dan zien ze het liefst nieuwe content. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Een CMS systeem is een stuk software. Alleen in plaats van een installatie op uw PC, installeert u de CMS software op een webhosting pakket. Dit kan ingewikkeld klinken. Voor veel CMS systemen is er echter goede documentatie te vinden rondom de installatie. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Begrijpt u het nut van een CMS? Als het antwoord ja is, adviseren wij u graag om ook Beste CMS systeem te lezen. U vindt er tevens doorlinks naar CMS pakketten die u kunt aanschaffen. Er is vaak goede documentatie te vinden over een CMS systeem. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Maar veel commerciƫle systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. De commerciƫle software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.