Menu

Je site beheren met een CMS

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. In eerste instantie is het onderhouden van uw website een stuk gemakkelijker met een CMS systeem.

Met een CMS is het ook voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen. Er is een duidelijk scheiding tussen content en opmaak. Alle content die in aanmerking komt voor actualisering en verandering, kan worden aangepast in het CMS.

Met CMS software is kennis van de opmaaktaal HTML of andere opmaakcodes niet noodzakelijk. De bronbestanden hoeft u bijna nooit aan te passen wanneer u gebruikmaakt van CMS software. Er is op die manier minder kans op fouten.

Wilt u meer leren over CMS software, dan is het doorlezen van het artikel Mijn website maken een prima beginpunt. Een stukje voorbereiding is namelijk altijd goed. Vooral wanneer het systeem waarmee u gaat werken compleet nieuw voor u is.

De bedoeling is dat het CMS pakket op uw webhosting pakket wordt geïnstalleerd. Meestal wordt er een installatieprogramma met het systeem geleverd. Hiermee wordt het installatieproces vereenvoudigd. Voor het opslaan van gegevens zal de CMS software vaak van een database gebruikmaken. Bij uw keuze voor een hostingpakket is het belangrijk dat u een database kunt aanmaken.