Menu

Je website beheren

U heeft baat bij het gebruik van een CMS. Een CMS is een systeem achter een website, dat je in staat stelt een website op eenvoudige wijze te beheren. Er zal in de regel weinig CSS kennis nodig zijn. Het aanpassen van een site met een CMS systeem is niet veel lastiger dan het werken met een tekstverwerker.

Gebruik je een CMS dan zal het aanpassen van bestanden op de server niet zo vaak meer nodig zijn. Het systeem zal de gegevens wegschrijven naar een database. Er is een verminderde kans op fouten omdat de content wordt gescheiden van de rest. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. PHP of HTML kennis is door het gebruik van het CMS niet nodig.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? U kunt Een website maken doorlezen om meer kennis te vergaren. Vaak wordt het CMS geleverd met een installatiescript.