Menu

Je website maken

Vanzelfsprekend is het mogelijk om een website te bouwen zonder CMS software. Maar is dat ook slim? Niet wanneer u de website ooit eens wilt verkopen. Zonder CMS pakket zal de beheerder kennis moeten hebben van de markup talen HTML en CSS. Hoe groter de website wordt hoe ingewikkelder het voor u wordt om een aanpassing te verrichten.

Het vaste stramien van het CMS kan wellicht wat stug aanvoelen. Maar de structuur die ontstaat helpt bij het verder toevoegen van content en de vindbaarheid van deze content. Het afbakenen van opmaak en website inhoud gaat fouten tegen. Het kan doorgaans niet zo zijn dat u de opmaak beïnvloed met een verkeerde aanpassing in de content.

Samen met anderen aan uw site werken, daar zijn CMS systemen uitstekend voor. CMS pakketten zijn zo opgezet dat vrijwel iedereen er eenvoudig mee kan werken. Vaak is het nog lastiger om een Word document op te stellen. U kunt verder lezen op de pagina betekenis cms. Om een CMS te laten werken zult u het eerst moeten installeren. Een installatiescript wordt dan ook vaak meegeleverd om u daarbij te ondersteunen. Veel CMS systemen hebben een database nodig om de gegevens in op te slaan.