Menu

Je website maken

Het beheer van uw website wordt met een CMS pakket vergemakkelijkt. Het beheer wordt met een CMS programma gedaan vanuit een centraal beheerpaneel. Praktisch elk persoon kan zo beheertaken uitvoeren.

Iemand anders kan de website eventueel ook eens aanpassen als u een CMS met beheerpaneel gebruikt. Het kan zijn dat u de website in de toekomst te koop wilt aanbieden. Een beheerpaneel voor de website is dan wel zo fijn voor de koper. Voor de koper zal het ook belangrijk zijn dat hij eenvoudig aanpassingen kan verrichten.

Veel CMS systemen bieden de mogelijkheid om metagegevens rondom uw content in te vullen. Zo kunt u de zogeheten meta keywords en meta description van uw website en van losse onderdelen vaak invullen. Bouwt u zelf iets, dan moet u ook weten welke velden hiervoor relevant zijn. Dit uitzoekwerk kost natuurlijk ook veel tijd.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijst de schrijver u graag naar cms definitie. Koopt u een commercieel CMS, dan bevat deze vaak allerlei snufjes die een gratis CMS standaard niet biedt. Bij een gratis systeem zult u vaak alsnog een uitbreiding moeten kopen en installeren voor dergelijke functionaliteiten. Dit is weer een handeling die lastig kan zijn. Vlak de mogelijkheid voor een commercieel CMS dus niet uit alleen maar omdat het geld kost. Het is een investering die u ook weer kunt terugverdienen wanneer uw website hierdoor voor klanten gaat zorgen.

Een ontwikkeling die momenteel aan de gang is, heeft met het zogeheten web 3.0 te maken. Web 3.0 omhelst de trend waarbij systemen meer samenwerken en data in verschillende vormen kan worden weergegeven. U zou constant van dergelijke ontwikkelingen op de hoogte moeten zijn wanneer u zelf een CMS pakket ontwikkelt voor u website.