Menu

Maak een eigen startpagina

Een gids voor websites, zo zou u een startpagina kunnen beschouwen. Een startpagina websites bestaat meestal uit diverse dochterpagina’s. Per onderwerp is er doorgaans een dochterpagina aangemaakt. Een eigen startpagina is kosteloos aan te maken. Websites waar u een startpagina kunt aanmaken zijn via de zoekmachines te vinden.

Het is echter geen verplichting om links over een enkel onderwerp te plaatsen. Een persoonlijke startpagina met al uw favorieten is ook toegestaan. Op dergelijke dochterpagina’s staan vaak links over diverse onderwerpen. Maak per thema dan wel een rubriek aan, anders wordt het onoverzichtelijk.

U kunt meer over nieuwe startpagina aanmaken lezen op Nieuwe linkpagina. Tevens zijn er voor het maken van een goede startpagina tips te vinden op die website. Voor het opzetten van een eigen website met dochterpagina’s kunt u een startpagina script gebruiken. Niet zo lang geleden is er nog een nieuw startpaginascript ontwikkeld. Het kan veel tijd kosten om zelf een dergelijk script te programmeren. De ontwikkelaar van een dergelijk script heeft vaak al nagedacht over veel technische issues, die u dan alsnog zelf mag oplossen.

Het plaatsen van relevante links zorgt dat de startpagina interessant is voor de zoekmachines. Vandaag de dag is het onderscheid maken belangrijk. Een aantal informatieve teksten en afbeeldingen toevoegen kan nuttig zijn om een stukje onderscheidendheid in te bouwen. Veel mensen plaatsen alleen links. U kunt uw startpagina uniek maken door het anders aan te pakken dan de rest.

Bij een bepaalde hoeveelheid bezoekers wordt het ook interessant om advertenties op uw startpagina weer te geven. Dit is via een aantal platformen prima te doen. Komen er veel bezoekers op uw pagina, dan is het zeker interessant om hier eens over na te denken.