Menu

Maak je eigen site

Voor websitebeheer is het een absolute aanrader om te kiezen voor beheer via een CMS pakket. Niet alleen voor mensen zonder technische kennis. Ook wanneer u wel wat programmeerkennis heeft, neemt een CMS u nog altijd veel zaken uit handen. Het zorgt voor een splitsing tussen content en de opmaak. De afbakening zorgt ervoor dat u alleen content wijzigt en niet per ongeluk de lay-out.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Voor een webshop kunt u Magento gebruiken maar voor een forum is phpBB juist meer geschikt. Bij de keuze voor een content management systeem moet de aard van de website goed voor ogen worden gehouden. Een CMS systeem leren is over het algemeen eenvoudiger wanneer er sprake is van een logische interface.

Met behulp van een CMS programma zet u binnen een mum van tijd een professionele site neer. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Het installeren van een CMS pakket is iets dat u vandaag al kunt doen.

Misschien wilt u al enige tijd een CMS pakket in gebruik nemen. Op de pagina Beste CMS systeem kunt u daar meer informatie over vinden. Een gedeelte van de installatie bestaat uit het overzetten van de bestanden naar de server. En meestal moet een database worden aangemaakt. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Het komt regelmatig voor dat deze instellingen goed worden gezet door een installatieprogramma dat bij het CMS pakket wordt geleverd.

Gebrek aan kennis hoeft geen reden te zijn om het niet te doen. Lukt het niet met de installatie? Er zijn voldoende technische mensen die een CMS pakket voor u kunnen installeren.