Menu

Maak je eigen website

Ter ondersteuning van website beheer is het gebruik van een CMS systeem aan te raden. Dit is niet alleen voor mensen zonder HTML-kennis het geval. Weet u het een en ander over de techniek, dan is een CMS programma nog steeds iets waar u voordeel aan gaat hebben. Website content en lay-out worden namelijk strikt gescheiden. U kunt niet onbedoeld de opmaak wijzigen door deze scheiding.

Er zijn verschillende soorten CMS pakketten. Voor een fotogalerij is weer een ander CMS het meest geschikt dan voor een forum. Bepaal aan de hand van de aard van uw site of een CMS programma geschikt is. Steekt het beheerdersgedeelte logisch in elkaar, dan is het makkelijker om te leren werken met het CMS systeem.

Met een CMS programma wordt het mogelijk om een vliegende start te maken met uw website. Een deel van de CMS pakketten is gratis te downloaden. Ook bestaan er CMS systemen die u moet kopen. Het kan geen kwaad om vandaag al aan de slag te gaan met een CMS systeem.

Mogelijk speelt het idee om CMS software te gaan gebruiken al langer. Meer informatie vindt u op de pagina CMS systeem wat is het. Het uploaden van de bestanden naar de server is een stap die onderdeel is van de installatie. Het aanmaken van een database is iets dat ook vaak moet gebeuren. Verder moeten er instellingen in configuratiebestanden worden ingevuld. Bij een aantal systemen zet een installatiescript deze instellingen voor u goed.

Laat u niet weerhouden door angst voor de techniek. Er zijn genoeg experts die u met de installatie kunnen helpen, mocht het toch niet lukken.