Menu

Mijn eigen site met CMS programma

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Wijzigingen aan je website zijn op een gemakkelijke manier aan te brengen met een CMS. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. Er worden zo minder fouten gemaakt omdat aanpassingen aan bestanden verleden tijd zijn. Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. U kunt met een CMS een nieuwssite, blog, webshop of een gewone website bouwen. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Op CMS systeem, wat is het? vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.