Menu

Mijn eigen website beginnen

CMS pakketten hebben een aantal positieve eigenschappen. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. Een aanzienlijk gedeelte van de inhoud van uw site kan in het CMS systeem gewoon als platte tekst worden ingevoerd. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Bij een CMS programma brengt u de wijzigingen aan in een centrale beheeromgeving. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Op welke manieren levert een content management systeem nog meer voordelen? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Een nieuwe website maken. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.