Menu

Mijn eigen website beginnen

Een CMS pakket dient ter ondersteuning van de beheertaken rondom uw website. Met een CMS pakket krijgt u de beschikking over een centraal beheerpaneel waarin u de website kunt aanpassen. Praktisch elk persoon kan zo aanpassingen verrichten aan de website.

Met een CMS pakket pakket kunt u het beheer eenvoudig overdragen aan iemand anders. Misschien wilt u de website op den duur verkopen. Dan is het wel een goed idee om er een beheeromgeving en dus een CMS pakket bij te leveren. Als de website eenvoudig kan worden aangepast, dan is dit voor de koper interessanter.

Bij veel CMS pakketten bestaat de mogelijkheid om metagegevens in te voeren. Zoekwoorden en website beschrijving zijn voorbeelden van metadata. Bouwt u zelf iets, dan moet u ook weten welke velden hiervoor belangrijk zijn. U verdoet uw tijd wanneer u voor een relatief simpele website zelf een CMS wilt bouwen.

Op #pagina# kunt u meer lezen over content management systemen. Koopt u een commercieel CMS, dan bevat deze vaak allerlei snufjes die een gratis CMS standaard niet biedt. Bij een gratis systeem zult u vaak alsnog een uitbreiding moeten kopen en installeren voor dergelijke functionaliteiten. Voor sommige mensen is dit een te ingewikkelde stap. Zeg dus niet dat u geen commercieel systeem zult aanschaffen omdat er ook gratis opties zijn. Met uw website kunt u dergelijke investeringen dubbel en dwars terugverdienen.

CMS systemen bieden steeds meer ondersteuning voor web 3.0, de nieuwe generatie websites op het internet. Data kan dan uit verschillende systemen komen, waarbij meer samenwerking is tussen systemen. Zou u zelf iets moeten bouwen, dan dient u op de hoogte te zijn van dergelijke ontwikkelingen.