Menu

Mijn eigen website beginnen

Als beginnende ondernemer is het goed om online gevonden te kunnen worden. Heeft uw bedrijf geen website, dan bestaat uw bedrijf niet voor veel mensen. Gaat u zelf aan de slag met HTML, dan loopt u vroeg of laat tegen technische vraagstukken aan. Het gebruik van een CMS systeem is aan te raden.

Het CMS systeem neemt draagt zorg voor alle technische dingen die nodig zijn. Als ondernemer kunt u zich daarom sneller weer op uw kernactiviteiten richten. De meeste CMS softwarepakketten zijn uitbreidbaar met nieuwe functies, zodat u altijd nog functies kunt toevoegen. Een programmeur kan u daarbij helpen. Dit is ook in een latere fase mogelijk.

Wellicht is het belangrijkst dat u op korte termijn een site heeft. Des te meer wanneer al uw activiteiten voor klantenwerving plaatsvinden op het internet. Het artikel Een eigen website met CMS pakket gaat over CMS systemen voor het beheer van uw site. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

De minst gunstige situatie is wanneer men een standaardpagina van uw provider krijgt te zien wanneer men naar uw website surft. Het is dan nog beter om een site neer te zetten die maar uit 1 pagina bestaat. U kunt daarna wat linkjes naar uw website bouwen om de website bekend te maken in Google. U maakt dan in ieder geval een goede start om later te werken aan wat hogere posities, als u dat wilt.