Menu

Mijn eigen website met CMS pakket

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. De kans is klein dat u aanpassingen moet verrichten aan de bronbestanden van het CMS programma. De meeste dingen kunt u regelen via de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Het CMS pakket zorgt ervoor dat uw tekst in de juiste opmaak wordt weergegeven op de website.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Via een speciale link kunt u bij het inlogformulier van de beheeromgeving komen.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina een eigen website maken. Niet zelden zit er een installatiescript bij het CMS systeem. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Bij een nieuw systeem kan het altijd zijn dat u even moet wennen eraan. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.