Menu

Mijn nieuwe website samenstellen

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Gebruikt u geen CMS software, dan dient u vaak op meerdere plekken de aanpassing door te voeren.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Het lijkt onzinnig om een CMS systeem te installeren voor een website met maar een paar pagina’s. Toch kunt u het beter wel installeren. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. In het artikel Je site beheren met een CMS programma vindt u meer informatie over CMS pakketten. Een techneut die u kan ondersteunen bij de installatie kunt u vinden op diverse freelance websites. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.