Menu

Mijn nieuwe website samenstellen

Het in elkaar kunnen zetten van een website is ook zonder CMS pakket mogelijk. Maar zou u dat moeten willen? Niet wanneer u de website ooit eens wilt verkopen. Zonder CMS pakket zal de beheerder kennis moeten hebben van de markup talen HTML en CSS. Een website kan groter en groter worden en na enige tijd wordt het beheer voor uzelf ook lastig zonder CMS systeem.

Het volgens een vaste manier werken kan wellicht wat stijf overkomen. Echter geeft dit ook een bepaalde structuur. De grens die getrokken wordt tussen lay-out en website inhoud is soms behoorlijk strict. Bij een aanpassing in de content kunt u bijvoorbeeld niet per ongeluk de opmaak wijzigen.

Samen met anderen aan uw site werken, daar zijn CMS systemen uitstekend voor. Iedereen kan leren om met een CMS pakket te werken. Het schrijven van een Word document is nog complexer. Wij raden u aan om ook het artikel Uw website maken door te nemen. Om een CMS te laten werken zult u het eerst moeten installeren. Een installatiescript wordt dan ook vaak meegeleverd om u daarbij te ondersteunen. Vaak zal een CMS pakket gebruik maken van een database. Hiervoor moeten de correcte inloggegevens bij het systeem bekend zijn.