Menu

Mijn website maken

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Op alle plekken waar dit onderdeel dan terugkomt op uw site, wordt de aangepaste versie weergegeven. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. Dit is al helemaal het geval wanneer uw beheertaken voornamelijk bestaan uit het hier en daar aanpassen van een tekst en het plaatsen van een plaatje hier en daar. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u Beste CMS systeem eens doornemen. Op diverse websites vindt u betaalbare techneuten die het CMS programma voor u kunnen installeren op uw webhosting pakket. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.