Menu

Nieuwe site bouwen

U heeft op verschillende manieren baat bij het gebruik van een CMS programma. We beginnen met het belangrijkste voordeel. Een CMS pakket vereenvoudigt het onderhoud van uw site.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. Er wordt een scheiding gemaakt tussen de website inhoud enerzijds en de techniek en het ontwerp anderzijds. Hierdoor kunt u de content aanpassen zonder iets te hoeven doen met programmeercodes of opmaakcodes.

Zoals al eerder geschreven in dit artikel is technische kennis niet vereist. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. Er is op die manier minder kans op fouten.

In het artikel een website bouwen staat meer informatie over CMS pakketten. Meer kennis opdoen is altijd goed voordat u een systeem in gebruik neemt. Dat geldt met name wanneer het de eerste keer is dat u met het CMS pakket gaat werken.

Een CMS programma zal moeten worden geïnstalleerd op een webhosting pakket. Om het systeem goed aan de praat te krijgen, wordt er meestal een installatieprogramma meegeleverd. Het opslaan van de door u ingevoerde gegevens gebeurt bij veel CMS pakketten met behulp van een database. Het is dus van belang dat u een database op uw hostingpakket kunt aanmaken en gebruiken.